Carl Peter Forster novi direktor odbora Volvo Car Group

Srijeda, 6 Veljače, 2013 - 12:47

Carl Peter Forster je imenovan novim članom odbora direktora Volvo Car Group (Volvo automobili).

autonuic.ba
Carl Peter Forster novi direktor odbora Volvo Car Group

Carl Peter Forster posjeduje izuzetno dugačko i bogato iskustvo u automobilskoj industriji. Tako je u razdoblju od 2004. do 2009. godine bio predsjednik General Motors Europe, a 2010. godine je bio predsjednik grupacije Tata Motors.

Od 1. rujna 2012. godine Forster je postao glavni savjetnik Zheijang Geely Holding Group, da bi početkom ove godine postao član odbora ove kompanije.

„Gospodin Forster u Volvo donosi ogromno iskustvo i znanje o automobilskoj industriji. Njegovo duboko razumijevanje načina poslovanja i razvoja proizvoda bit će važan dodatak kompaniji Volvo u njenom procesu transformacije,“ izjavio je Li Shufu, predsjednik Volvo Car Group.

BIOGRAFIJA
Carl Peter Forster rođen je 1954. godine u Londonu. Oženjen je i ima troje djece. Diplomirao je ekonomiju u Bonnu i aeronautički inženjering u Minhenu. Prvo radno iskustvo stekao je 1982. godine kao savjetnik u kompaniji McKinsey & Company. Četiri godine kasnije zaposlio se u BMW-u gdje je do 2000. godine radio na raznim pozicijama, a posljednja je bio član izvršnog odbora kompanije, zadužen za globalnu proizvodnju. U 2001. godini pridružio se kompaniji General Motors, gdje je ostao do 2009. godine. Nakon toga zaposlio se u kompaniji Tata gdje je bio zadužen za brendove Jaguar i Land Rover i na toj je poziciji ostao do 2011. godine.