Volvo S80 sigurno korača prema milijunu

Ponedjeljak, 11 Ožujka, 2013 - 11:07

Zanimljivo je da je vozilo kupljeno novo u BiH 1999. god. i da je većinu km napravilo na domaćim cestama sa gorivom upitne kvalitete.

autonuic.ba
Volvo S80 sigurno korača prema milionu

Prije par dana na servisu smo imali Volvo S80 1999 god. Ne bi tu bilo ništa čudno da navedeni automobil na satu nema već brojku od skoro 900 000 km. Isti automobil vlasnika odlično služi i nema namjeru da ga mjenja u skoro vrijeme. Na upit o drugom vozilu koje se planira kupiti u skorije vrijeme, vlasnik je odgovorio da ga zanima opet isti S80 sa malo manje km.

Zanimljivo je da je vozilo kupljeno novo u BiH 1999. god. i da je većinu km napravilo na domaćim cestama sa gorivom upitne kvalitete. U međuvremenu vozilo nije imalo niti jedan kapitalni kvar, samo troškove redovnog održavanja.

Sve zajedno daje odgovor na pitanje o trajnosti i orpornosti Volvo motora kao i o općem stanju vozila nakon gotovo milijun km.

Sve zajedno ne čudi jer jedan Volvo drži i svjetski rekord kada su u pitanju velike kilometraže. Radi se o vlasniku Ivu Gordonu i Volvu P1800. 44 godine star automobil besprijekorno ga je služio i do danas prešao rekordnih 4.5 milijuna km. Gordon i njegov limeni ljubimac ušli su u Guinessovu knjigu svjetskih rekorda u kategoriji najveće prevaljene kilometraže jednog vlasnika u nekomercijalnom vozilu. A Volvo P1800 još uvijek skuplja kilometre…

autonuic.ba