Toyota Motor Europe bilježi rast prodaje hibrida od 16 posto

Subota, 31 Listopada, 2015 - 10:48

Toyota je obznanila prodajne rezultate za treći kvartal ove godine, s ukupno prodanih 211.100 primjeraka vozila Toyota i Lexus, čime je od početka godine ukupno prodano 662.000 automobila s tržišnim udjelom od 4,7%. Navedeni prodajni rezultati uglavnom su vođeni porastom prodaje u Zapadnoj (+9%) i Središnjoj Europi (+10%). Kombinirani tržišni udio vozila Toyota i Lexus u istočnoj Europi (Rusija, Ukrajina, Kazahstan i Kavkaz) se povećao za 0,1% u odnosu na prošlu godinu, na ukupno 7,8% tržišnog udjela u kojem je prodaja za 35% manja u odnosu na prošlu godinu.

autonuic.ba
Toyota Motor Europe bilježi rast prodaje hibrida od 16 posto

Tijekom istog razdoblja, prodaja hibrida Toyote i Lexusa dosegla je 152.000 prodanih primjeraka, čineći time gotovo četvrtinu ukupne prodaje u cijeloj Europi, a čak jednu trećinu u Zapadnoj Europi. Porast prodaje hibridnih modela obaju marki kroz prvih devet mjeseci, za 16% u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, samo potvrđuje iznimnu popularnost alternativnih oblika pogona na europskom tržištu. Prodaja hibrida Toyota i Lexus, koja je u 2010. godini iznosila 70.000 primjeraka, ove će godine prijeći brojku od 200.000 primjeraka.

Karl Schlicht, izvršni potpredsjednik Toyote Motor Europe (TME), je izjavio: "S današnjeg stajališta, očito je da su europski kupci uvjereni u kvalitetu i sve prednosti posjedovanja naših hibridnih vozila, a s ukupno osam toyotinih i osam lexusovih hibrida u ponudi, pokrivamo oko 60% ovog tržišnog segmenta i kupcima omogućujemo ono što traže od eko-automobila. U prilog tome, upravo smo prodali više od 1 milijun hibrida u Europi i globalno više od 8 milijuna primjeraka. Zahvaljujući hibridnim modelima, u mogućnosti smo održivo rasti na europskom tržištu, a time postići i snažan rast u Zapadnoj i središnjoj Europi te držati odmak od padajućeg tržišta Istočne Europe".