Uskoro; Automobil koji će naslijediti Supru.

Utorak, 17 Studenog, 2015 - 15:25
autonuic.ba
Uskoro; Automobil koji će naslijediti Supru.

Točnije, iz japanskog je proizvođača stigla vijest kako će tijeom iduće godine biti predstavljen konceptni model koji će poslužiti kao izravna najava za produkcijsku izvedbu automobila koji će naslijediti Supru.

Drugim riječima, sljedeće bi nas godine Toyota trebala upoznati sa studijom koja će najaviti vozilo koje će zauzeti sam vrh ponude ovog branda. Vjeruje se kako će se raditi o konceptu koji će ustvari biti daljnji razvoj modela FT-1, koji je predstavljen prošle godine i ustvari bio prvi korak prema Suprinom nasljedniku.

Ova vijest dolazi od toyotinog šefa za sportska vozila, Tetsuye Tada, koji nije htio otkriti na kojem će točno velikom svjetskom auto salonu biti održana premijera ove najavne studije, no najveće šanse ima siječanjski NAIAS, gdje je predstavljen i spomenuti FT-1. Tada nije otkrio konkretnije ulazio niti u tehničke karakteristike automobila, samo je najavio kako će ovaj novitet nadmašiti svoje njemačke konkurente.

Dodajmo kako će ovaj model biti "veći brat" modela GT86 te kako je razvijen u suradnji s BMW-om, dok bi mu se dimenzije trebale kretati blizu onih Porschea 911. Motorizacija za sada nije poznata, no vjeruje se kako će ga pokretati redni 6-cilindrični 3.0 turbo snage najmanje 340 KS te najvećeg okretnog momenta od 450 Nm, dok bi snažnija plug-in hibridna verzija trebala razvijati snagu od najmanje 480 KS.

Ponavljamo, ovo su samo nagađanja jer službenih potvrda još uvijek nema. Dakako, BMW bi kupcima trebao ponuditi i svoju verziju ovog modela, a oba bi na tržište trebala stići do kraja 2017.