Volvo automobili sa Android sustavom

Četvrtak, 25 Svibnja, 2017 - 15:10

Volvo će u suradnji s Google-om ugrađivati Android sustav u novu generaciju auta s pristupom Internetu

Volvo, vrhunski proizvođač automobila, najavio je blisku suradnju s Google-om, jednom od najvećih svjetskih tehnoloških kompanija, na razvijanju iduće generacije nagrađivanog infotainment sustava i rješenja povezivosti baziranih na Androidu čime će ponuditi izbor velikom broju aplikacija i usluga. Novi Android sustavi pojavit će se na novim Volvo modelima u naredne dvije godine.

autonuic.ba
Volvo automobili sa Android sustavom

Ovo partnerstvo zasigurno donosi revoluciju u načinu na koji kupci Volva upravljaju i komuniciraju sa svojim automobilom. Veliki izbor popularnih Android aplikacija – koje je razvio Google, Volvo ili neki drugi programeri aplikacija – omogućit će online napredne usluge unutar i van automobila.

“Surađujući s Google-om činimo važan strateški korak. Google platforma i usluge povećat će korisničko iskustvo omogućujući veće mogućnosti personalizacije, dok će Android sustav povećati fleksibilnost s razvojnog stajališta,“ izjavio je Henrik Green, Viši potpredsjednik istraživanja i razvoja u Volvu.

Partnerstvo Volva i Google-a odražava trenutno približavanje automobilske i tehnološke industrije kako automobili dobivaju sve veći online pristup. Volvo vjeruje da se u pametnom partnerstvu nalazi budućnost automobilske industrije. Korištenje Androida kao baznog operativnog sustava će povećati brzinu i fleksibilnost u razvoju te ponuditi korisnicima mogućnost personalizacije online iskustva unutar automobila.

autonuic.ba

“Oduševljeni smo što ćemo u suradnji s Volvom dovesti Android u njihovu novu generaciju auta s pristupom Internetu,“ izjavio je Patrick Brady, Potpredsjednik razvoja Android sustava u Google-u. “Ovo partnerstvo omogućuje nam razvijanje neograničenog iskustva za Volvo vozače kroz potpuno opremljenu infotainment platformu i bogat ekosistem Android aplikacija i Google usluga.“

“S dolaskom Androida prigrlit ćemo bogat ekosistem, a istovremeno zadržati naše kultno Volvo korisničko sučelje. Ponudit ćemo stotine popularnih aplikacija i najbolje integrirano iskustvo u ovoj širokoj online okolini,“ izjavio je Henrik Green.

Volvo također surađuje s Google-om na inicijativi ažuriranja novijih Volvo modela dodavanjem Google Local Search, aplikaciji za usluge temeljene na lokaciji. Korisnicima će ovo biti omogućeno kroz ažuriranje automobila sa sustavom Sensus Navigation.