Volvo XC40 proglašen je Europskim automobilom godine 2018.

Srijeda, 7 Ožujka, 2018 - 14:08

Prije par dana je žiri najprestižnijeg izbora za automobil godine - European Car of the Year, sastavljen od 60 automobilskih novinara iz 23 zemlje odlučio koji je model iz užeg izbora od sedam modela ponio titulu Europskog automobila 2018.

autonuic.ba
Volvo XC40 proglašen je Europskim automobilom godine 2018.

Riječ je o novom kompaktnom premium crossoveru Volvu XC40 koji je s 325 bodova nadmoćno odmaknuo drugoplasiranom Seatu Ibizi s 242 boda i treće plasiranom BMW-u Serije 5 s 226 bodova. Ovo je po prvi put u dugogodišnjoj povijesti izbora da je najboljim proglašen jedan Volvo model pa šef Volva Hakan Samuelsson na dodjeli nije krio oduševljenje. „Naš XC40 osvojio je ovu prestižnu nagradu baš u pravo vrijeme kao treći i najmanji u našoj lepezi od već tri SUV modela.

autonuic.ba

S obzirom na to da će XC40 zaigrati u najpopularnijoj klasi kompaktnih SUV modela ova je nagrada dobra potvrda da smo se dobro pripremili i napravili dobar automobil i poticaj za dalje.

autonuic.ba

Inače, Volvo XC40 koristi potpuno novu modularnu platformu CMA razvijenu s kineskim Geelyjem u čijem je Volvo vlasništvu, a na temelju koje će uskoro stići i Volvo 40 modeli uključujući i potpuno električne varijante. Podsjetimo, osim spomenutog trojca u lovu na nagradu u užem izboru još su bili nominirani Alfa Romeo Stelvio, Audi A8, Citroen C3 Aircross i Kia Stinger.

autonuic.ba