Toyota pripremila osvježeni Aygo: Više od novih boja

Srijeda, 7 Ožujka, 2018 - 14:13

Četiri godine nakon predstavljanja najmanji Toyotin model je, pored novih boja i novih karoserijskih detalja, osvježen i u unutrašnjosti.

autonuic.ba
Toyota pripremila osvježeni Aygo: Više od novih boja

Toyota će na Sajmu automobila u Ženevi predstaviti osvježeno izdanje svog člana ekipe koju čine Citroën C1 i Peugeot 108, a osvježeni Aygo koji se svrstava među najprodavanije automobile u A segmentu dobio je redizajnirana kućišta prednjih i zadnjih svjetala, novodizajnirane 15-inčne aluminijske felge i dvije nove boje karoserije, a manje izmjene urađene su i na prednjem dijelu automobila.

autonuic.ba

U bolje izolovanoj putničkoj kabini vozač i putnici mogu računati na novu iluminaciju instrumentne table, bolje obložena sjedišta i nove boje obloga, a Aygo koji će biti ponuđen s četiri paketa opreme pokreće dorađen poznati litarski trocilindarski benzinski VVT-i motor koji pri 6.000 obr/min nudi 72 KS, a vrijednost najvećeg obrtnog momenta (93 Nm) raspoloživa je pri 4.400 obr/min. Spomenute brojke dovoljne su za ubrzanje od 0 do 100 km/h nakon 13,8 sekundi i 160 km/h.

autonuic.ba

S oznakom Eco stiže štedljivija verzija, što je postignuto korištenjem dužih prijenosnih odnosa četvrtog i petog stepena prijenosa, posebnim aerodinamičkim dodacima na karoseriji, gumama s nižim otporom kotrljanja i sistemom start/stop.