Volvo XC60 i V60 od ljeta i s Polestar hibridnim verzijama

Subota, 6 Travnja, 2019 - 09:56

Pored električnih automobila na kojima više nema oznaka Volva u Polestaru su za švedski brand pripremili i "plug-in" hibridne pakete koji će Volvo uskoro nuditi s modelima XC60 i V60.

autonuic.ba
Volvo XC60 i V60 od ljeta i s Polestar hibridnim verzijama

Posljednji rezultat kooperacije između automobilske kompanije Volvo i sada samostalne kompanije Polestar su dva nova "plug-in" hibridna modela koji će se od ljeta priključiti ranije predstavljenom atraktivnom modelu S60 Polestar Engineered koji je napravljen po istom receptu.

A recept Polestara sa sobom donosi dvolitarski četverocilindarski turbobenzinski motor (T8) koji u kombinaciji s mehaničkim kompresorom i elektromotorom vozaču nudi 420 konjskih snaga i 669 Nm najvećeg obrtnog momenta.

autonuic.ba

S ponuđenim kapacitetom baterija autonomija oba modela bez asistencije benzinskog motora iznosi 45 kilometara, a deklarisana prosječna potrošnja goriva je nešto više od dva litra za 100 pređenih kilometara. Za prijenos snage na obje osovine zadužen je 8-stupanjski automatski mjenjač.

I dok je spomenuti "plug-in" hibridni S60 Polestar ponuđen u izuzetno malom broju primjeraka (koji su rasprodani za manje od sat vremena), Volvo će XC60 i V60 ponuditi u znatno većem broju primjeraka, a pored oznaka Polestara oba modela će se od standardnih verzija razlikovati posebnim felgama i nekoliko karoserijskih detalja koji podsjećaju da Polestar i dalje stoji iza trkaćih aktivnosti švedske automobilske kompanije.