Novosti

Polestar će hibridni Coupe proizvoditi u samo 500 primjeraka godišnje

Polestar će proizvoditi hibridni Coupe od sredine 2019. godine, a zbog kompleksnosti proizvodnog procesa godišnja produkcija bit će samo 500 primjeraka.

Izvorno zamišljen da bude član Volvo serije 90, hibridni Coupe ipak će biti prvi produkcijski model iz proizvodnog programa Polestara koji će na tržištu nastupati kao zaseban brand.

autonuic.ba

Po svemu sudeći, atraktivni Coupe Polestar 1 neće biti među češće viđenim automobilima, jer je iz kompanije stigla informacija da će zbog izuzetno kompleksnog procesa proizvodnje godišnja produkcija iznositi 500 primjeraka.

Sljedeća generacija Toyote GT86 bi mogla dobiti ime Celica

Kompanija Toyota bi mogla oživjeti legendarni sportski duo Supru i Celicu, barem ako je vjerovati najnovijm izvještajima. Supra je trenutno u fazi razvoja zajedno s BMW-om, dok posljednje informacije govore da se i Celica vraća u život.

Trenutno su dvije moguće opcije za Celicu. Jedna mogućnost je da novi coupe zauzme poziciju osnovnog sportskog modela brenda. Baš kao i raniji modeli Celice, automobil bi trebao imati pogon na prednje točkove te koristiti kompanijinu novu TNGA platformu.

Druga opcija je da Toyota preimenuje sljedeću generaciju modela GT86 u Celicu. Magazini Car i Driver navode da se to neće dogoditi, dok Motor1 tvrdi da će upravo to biti slučaj jer je Celica poznatije ime u svijetu u odnosu na 86 ili GT86.

INFOGRAFIKA Najprodavanije auto marke po zemljama

PROŠLE godine kupcima je isporučeno 88,1 milijuna automobila i lakih komercijalnih vozila, više no ikada prije u povijesti.

PROŠLE godine kupcima je isporučeno 88,1 milijuna automobila i lakih komercijalnih vozila, više no ikada prije u povijesti.

Drastičan rast prodaje od gotovo 5% u odnosu na godinu prije najbolje je iskoristio Volkswagen kao kompanija s najvećom prodajom u svijetu. No, pravi globalni igrač je Toyota, koja je najprodavaniji brand u čak 49 država svijeta.

Volvo se sprema za novu električnu eru

U švedskoj automobilskoj kompaniji najavili su da će svi njihovi automobili od 2019. godine za pokretanje koristiti (i) struju.

Shodno bezbrojnim najavama kojima se uveliko najavljuje skori kraj motora s unutrašnjim sagorijevanjem, iz Volva je stiglo saopćenje u kojem je švedska automobilska kompanija najavila elektrifikaciju svih svojih novih modela koji će se proizvoditi od 2019. godine.

Volvo, istina, od 2019. neće proizvoditi samo automobile koje će pokretati isključivo elektromotori, ali u ponudi više neće imati modele bez hibridnog pogona, što znači da će svakom konvencionalnom motoru s unutrašnjim sagorijevanjem asistirati elektromotori u nekoj od nekoliko hibridnih formi koje se već koriste.

AUTO NUIĆ: VELIKA RASPRODAJA VOLVO DODATNE OPREME

Nikad lakše i brže do Volvo krovnih kutija, krovnih nosača, nosača za bicikla, za skije ili do bilo kojeg drugog dijela bogate ponude Volvo Car Accessoriesa.

Pripreme za predstojeću ljetnu sezonu već su u punom jeku, a mi smo tu da vam olakšamo iste, te da se pobrinemo da za nikad bolju cijenu dođete do originalne Volvo dodatne opreme !

autonuic.ba

STIŽE NOVI VAL ROBOTIZACIJE

Zahvaljujući vrhunskim osjetilnim i vizualnim senzorima, najnovije generacije robota spremne su za rad u suradnji s ljudima. Dok stručnjaci predviđaju revoluciju na proizvodnim trakama, veliki proizvođači još ispituju učinkovitost zajedničkog rada čovjeka i robota

Ne žale se na smjene, ne traže plaće za prekovremeni rad, ne učlanjuju u sindikate i ne traže bolovanje, ali znaju se pokvariti i nisu prilagodljivi kao ljudi. Ipak, mogu biti od velike pomoći i znatno ubrzati poslove. Naša tema su roboti koji na proizvodnoj traci surađuju s ljudima. Co-bot, kako ga nazivaju u stručnim krugovima, prema nekim predviđanjima sljedećih će godina unijeti nove scenarije u industrijsku proizvodnju, koja obuhvaća i sektor proizvodnje automobila.

Volvo objavio planove o proizvodnji Serije 20

Najmanji modeli u ponudi švedske automobilske kompanije mogli bi nositi oznake S20 i XC20, a trebali bi se pojaviti za nekoliko godina.

Volvo će u doglednoj budućnosti proširiti ponudu svojih modela, a nakon nedavnog predstavljanja druge generacije popularnog crossovera XC60 i skorog dolaska na scenu manjeg crossovera XC40, čiji bi glavni konkurenti trebali biti BMW X1 i Mercedes GLA, najavljen je razvoj još manjeg modela s kojim bi Volvo ušao u borbu za kupce koji svoj automobil traže u B segmentu.

autonuic.ba

Facebook i internet ubijaju auto salone

Čak devet uglednih proizvođača na jesen neće izlagati u Frankfurtu!

Peugeot, DS Automobiles, Citroen, Fiat, Chrysler, Alfa Romeo, Jeep, Nissan, Infiniti, Volvo i Mitsubishi samo su neki od proizvođača čije novitete nećemo gledati najesen na salonu u Frankfurtu

NOVI ŽIVOTNI POČETAK UZ V90 CC

Volvo Cars, premium proizvođač automobila, novom kampanjom poziva ljude da ponovno otkriju svoju strast u životu uz novi V90 Cross Country.

Međunarodna istraživanja koja je proveo Volvo Cars pokazuju kako šest od deset ljudi u svijetu želi više vremena provoditi u aktivnostima na otvorenom. Na toj listi najpopularnije su aktivnosti poput planinarenja, trčanja i biciklizma. Među onim pojedincima koji osjećaju kako ne mogu pravilno rasporediti svoje životne prioritete i hobije, čak 68 posto smatra kako posao zauzima previše vremena u njihovom životu.

Volvo V90 Cross Country – karavan koji je i moćan i lijep u isto vrijeme

Imati moćni karavan, a koji je istovremeno i lijep, to je umjetnost. Upravo u tu kategoriju možemo smjestiti i novi Volvo V90 Cross Country model, a koji je četvrti ove vrste u povijesti švedske kompanije.

Zanimljivo je kako je istovremeno predstavljen u Švedskoj, Švicarskoj i u SAD-u. Kako se ne bi zavaravali, cijena Volvo V90 Cross Country karavana je viša nego kod konkurentskih modela koji dolaze iz Subarua ili Audija. Vjerojatno nudi više nego što bi očekivali, što je i točno.

Združeni sadržaj