Novosti

Ove aute nećete moći voziti pijani

U VOLVU su odlučni u ideji da prvi dosegnu beskompromisnu razinu sigurnosti u vožnji s krajnjim ciljem apsolutnog prestanka mogućnosti ozljeđivanja u njihovim automobilima. Sada uvode nove sigurnosne sustave.

Kamerom protiv alkohola i ometanja

Volvo će tako u skoroj budućnosti opremati svoje automobile sustavima koji će kamerom pratiti vozača i moći registrirati svaku distrakciju, pa čak i procijeniti je li vozač pod utjecajem opijata. A to je itekako bitno jer čak 30% svih nesreća u SAD-u prouzroče vozači pod utjecajem opijata, procjenjuje NHTSA.

POLESTAR 1 u zadnjoj fazi dotjerivanja

POLESTAR 1 se trenutno nalazi u zadnjoj fazi dotjerivanja uoči starta proizvodnje i prvih isporuka.

U Volvu su prvo svoj brand Polestar odlučili elektrificirati i izdvojiti iz game, a potom je krenuo razvoj posebnih modela. Prvi na redu je i najatraktivniji. Polestar 1 je luksuzni coupe pokretan 600 KS (i 1.000 Nm) snažnim hibridnim pogonom koji će iz kineskih tvornica dolaziti s cijenom koja se piše sa šest znamenki. Konkretno, start će biti na oko 155.000 eura.

Novi Volvo autonomni koncept nazvan 360c

Zašto biste letjeli kada možete voziti?

Predstavljamo viziju budućnosti autonomnog putovanja koju je Volvo predstavio 5. septembra kroz svoj novi Volvo 360c koncept, holističku viziju budućnosti putovanja koja je autonomna, električna, povezana i sigurna. Ova vizija će možda otvoriti nova tržišta za razvoj kompanije Volvo Cars, naprimjer u nacionalnoj zračnoj putničkoj industriji koja vrijedi nekoliko milijardi dolara.

Prodaja hibrida u prvom kvartalu 2018. godine

Toyota Motor Europe predstavila je prodaju automobila u prvom kvartalu 2018. godine. Ukupno je prodato 280.300 Toyota i Lexus vozila, što je 4% više u odnosu na prošlu godinu. Ukupno tržišno učešće grupacije poraslo je za 0.1ppt na 5.1%.

Toyota Motor Europe je u prvom kvartalu 2018. godine prodala ukupno 280.300 vozila:

• +4% u odnosu na prethodnu godinu, dva puta brže od tržišta
• Ostvareno 5.1% tržišnog udjela
Još jedan rekord hibridnih električnih vozila sa 125.400 prodatih vozila:
• +18% više u odnosu na prethodnu godinu
• Obuhvata 45% od ukupne prodaje TME-a

Prodaja hibridnih električnih vozila porasla je za 18% u odnosu na prethodnu godinu sa ukupno prodatih 125.400 vozila. Hibridi sada obuhvataju 45% ukupne prodaje TME-a, a samo u zapadnoj Evropi dostiže impresivnih 55%.

Posebne pogodnosti financiranja u suradnji Raiffeisen Leasingom

Iskoristite posebne pogodnosti financiranja Toyota putničkih vozila Aygo, Yaris, Auris, Corolla i C-HR koje vrijede do 30.04.2018.
• financijski leasing sa ostatkom vrijednosti i
• akcijske kamatne stope.

Prilagodite visinu mjesečne rate u skladu sa Vašim mogućnostima uz minimalno učešće i unaprijed određenu visinu ostatka vrijednosti zadnje rate. Ostatak vrijednosti se određuje na bazi očekivane tržišne vrijednosti vozila na kraju otplate ugovora.

autonuic.baautonuic.ba

Volvo XC40 proglašen je Europskim automobilom godine 2018.

Prije par dana je žiri najprestižnijeg izbora za automobil godine - European Car of the Year, sastavljen od 60 automobilskih novinara iz 23 zemlje odlučio koji je model iz užeg izbora od sedam modela ponio titulu Europskog automobila 2018.

Riječ je o novom kompaktnom premium crossoveru Volvu XC40 koji je s 325 bodova nadmoćno odmaknuo drugoplasiranom Seatu Ibizi s 242 boda i treće plasiranom BMW-u Serije 5 s 226 bodova. Ovo je po prvi put u dugogodišnjoj povijesti izbora da je najboljim proglašen jedan Volvo model pa šef Volva Hakan Samuelsson na dodjeli nije krio oduševljenje. „Naš XC40 osvojio je ovu prestižnu nagradu baš u pravo vrijeme kao treći i najmanji u našoj lepezi od već tri SUV modela.

Polestar će hibridni Coupe proizvoditi u samo 500 primjeraka godišnje

Polestar će proizvoditi hibridni Coupe od sredine 2019. godine, a zbog kompleksnosti proizvodnog procesa godišnja produkcija bit će samo 500 primjeraka.

Izvorno zamišljen da bude član Volvo serije 90, hibridni Coupe ipak će biti prvi produkcijski model iz proizvodnog programa Polestara koji će na tržištu nastupati kao zaseban brand.

autonuic.ba

Po svemu sudeći, atraktivni Coupe Polestar 1 neće biti među češće viđenim automobilima, jer je iz kompanije stigla informacija da će zbog izuzetno kompleksnog procesa proizvodnje godišnja produkcija iznositi 500 primjeraka.

Sljedeća generacija Toyote GT86 bi mogla dobiti ime Celica

Kompanija Toyota bi mogla oživjeti legendarni sportski duo Supru i Celicu, barem ako je vjerovati najnovijm izvještajima. Supra je trenutno u fazi razvoja zajedno s BMW-om, dok posljednje informacije govore da se i Celica vraća u život.

Trenutno su dvije moguće opcije za Celicu. Jedna mogućnost je da novi coupe zauzme poziciju osnovnog sportskog modela brenda. Baš kao i raniji modeli Celice, automobil bi trebao imati pogon na prednje točkove te koristiti kompanijinu novu TNGA platformu.

Druga opcija je da Toyota preimenuje sljedeću generaciju modela GT86 u Celicu. Magazini Car i Driver navode da se to neće dogoditi, dok Motor1 tvrdi da će upravo to biti slučaj jer je Celica poznatije ime u svijetu u odnosu na 86 ili GT86.

INFOGRAFIKA Najprodavanije auto marke po zemljama

PROŠLE godine kupcima je isporučeno 88,1 milijuna automobila i lakih komercijalnih vozila, više no ikada prije u povijesti.

PROŠLE godine kupcima je isporučeno 88,1 milijuna automobila i lakih komercijalnih vozila, više no ikada prije u povijesti.

Drastičan rast prodaje od gotovo 5% u odnosu na godinu prije najbolje je iskoristio Volkswagen kao kompanija s najvećom prodajom u svijetu. No, pravi globalni igrač je Toyota, koja je najprodavaniji brand u čak 49 država svijeta.

Volvo se sprema za novu električnu eru

U švedskoj automobilskoj kompaniji najavili su da će svi njihovi automobili od 2019. godine za pokretanje koristiti (i) struju.

Shodno bezbrojnim najavama kojima se uveliko najavljuje skori kraj motora s unutrašnjim sagorijevanjem, iz Volva je stiglo saopćenje u kojem je švedska automobilska kompanija najavila elektrifikaciju svih svojih novih modela koji će se proizvoditi od 2019. godine.

Volvo, istina, od 2019. neće proizvoditi samo automobile koje će pokretati isključivo elektromotori, ali u ponudi više neće imati modele bez hibridnog pogona, što znači da će svakom konvencionalnom motoru s unutrašnjim sagorijevanjem asistirati elektromotori u nekoj od nekoliko hibridnih formi koje se već koriste.

Združeni sadržaj